Culinaire workshops
Culinaire workshops
Koken met Mara Zago
Onder leiding van Mara Zago kun je nu bij Solbeach met jouw gezelschap een kookworkshop op het strand volgen!
Bij Mara draait alles om kwaliteit. Ze werkt met biologische, seizoensgebonden ingrediënten en ze heeft een scherp oog voor “zero waste”. Haar workshops zijn dan ook niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar ook voor het bewustzijn.
Met een passie voor de Mediterrane keuken, vooral de Italiaanse, deelt ze recepten die generaties lang zijn doorgegeven binnen haar familie. En die buiten de familie? Die zijn klassiek en tot in de puntjes getest.
Maar het draait natuurlijk niet alleen om het eten. Mara’s warme, informele aanpak zorgt ervoor dat iedereen zich meteen thuis voelt. Ze besteedt aandacht aan elk detail en past zich aan aan de behoeften van haar gasten. Elk recept wordt zorgvuldig uitgewerkt en stap voor stap uitgelegd, zodat je niet alleen met een volle maag naar huis gaat, maar ook met een schat aan nieuwe kennis en inspiratie.
Workshops
Paella, mi amor!
In een grote paella pan maken we samen een heerlijke klassieke paella (en eten!). We maken een rijke, smaakvolle paella en gebruiken daarvoor mosselen, venusschelpen, gamba’s, inktvis, kip, chorizo, heerlijke groenten en geurige kruiden. Daarbij drinken we natuurlijk Cava en Spaanse wijnen.
Duur: 3 uur
Kosten: € 70,- p.p. (excl. drankjes)
Lipstick & Lobster
Samen maken we een 2-gangen kreeftmenu. Denk aan: Gesauteerde rivierkreeft, mosselen en vongole met brood om de heerlijke saus mee te dippen. Linguine met kreeft, tomaat en verse aromatische kruiden. Uiteraard horen bij deze luxe ook bubbels. Kies uit Prosecco of Cava.
Duur: 3 uur
Kosten: € 90,- p.p. (afhankelijk van dagprijs & exclusief drankjes)
Cin cin, aperitivo
Samen maken we drie tot zes hapjes (afhankelijk moeilijkheidsgraad, ingrediënten, smaak en hoe het je maag vult), die bij elkaar een goede bodem voor een drankje vormen. Bijna alles is mogelijk, maar als voorbeelden:
– Butterboard met baguette
– Gekarameliseerde Tropea uien met kaas
– Fagioli Toscanelli
– Gevulde tomaatjes
– Zelfgemaakte dips met crudité
– Supplì al telefono; risotto kroketjes met mozzarellavulling
– Courgettepizzaatjes
– Cannapés
Duur: 2,5 uur
Kosten: € 60,- p.p. (excl. drankjes)
Mangia, mangia, mangia
Onder het genot van een drankje en wat kleine bites gaan we aan de slag met een Italiaans 3-gangen menu; voor -, hoofd-, en nagerecht Denk aan:
Primo: risotto (soort in overleg)
Secondo: Zeebaarsfilet of hele zalmzijde in kruidenmarinade met Hollandse garnaaltjes, pistache, citroen, tijm, dille en roze peper. Knoflook rozemarijn aardappeltjes uit de oven. Groene gestoomde groenten met citroenolie, citroenzout en Parmigiano Reggiano.
Dolci: Tiramisù classico.
Duur: 3 tot 4 uur
Kosten: ca. € 80,- p.p. (excl. drankjes)
Dolci & Digestivo
Jullie ontvangen uitleg onder het genot van een aperitief en dan gaat jouw groep aan de slag met jullie dessert. We kunnen natuurlijk ook een paar verschillende desserts maken, de wereld ligt aan onze voeten! Als we klaar zijn met de bereiding, ga je met je groep lekker borrelen bij Sol Beach of geniet je van een heerlijk diner. Ondertussen staat het dessert in de oven of stijft het op in de koeling. Het dessert wordt klaargezet en mooi gepresenteerd en kan gegeten worden wanneer jullie groep er klaar voor is. Natuurlijk met een bijpassend digestief. Voorbeelden:
– Tiramisù
– Crème Brûlée
– Cantuccini
– Panna Cotta
– Italiaanse appelkruimeltaart
– Italiaanse boterkoek
– Lava cake
– Amandelkoekjes
– Zachte pistache of citroenkoekjes
Duur: 1 tot 2,5 uur
Kosten: ca. € 25-50,- p.p. (afhankelijk van het dessert en de lengte van de workshop)
Masterclass Italiaanse klassiekers
Leer jouw lievelingsgerecht maken volgens Italiaanse traditie, met liefde en de beste ingrediënten. Denk aan:
– Lasagne Bolognese
– Risotto all’Amarone
– Zelfgemaakte tagliatelle met ragù
– Parmigiana di Melanzane
Duur: 2-2,5 uur
Kosten: vanaf €55,- (excl. drankjes)
Alle afbeedingen zijn gemaakt door: Anne de Rijk Fotografie – IG: @anne_de_rijk_fotografie.